Merhaba arkadaşlar bu yazımda VMWare Workstation Kurulumunu anlatacağım ve kurulum aşamasındaki seçenekleri yorumlamaya çalışacağım.
1- https://my.vmware.com/web/vmware/downloads adresinden VMWare Workstation Setup.exe yi indiriyoruz.
2-İndirdiğimiz exe dosyasına çift tıklıyoruz. Run’ a tıklıyoruz ve kurulumu başlatıyoruz.
3- Next’ e tıklıyoruz bir sonraki adıma geçiyoruz.
4-“Enhanced Keyboard Driver …” diye başlayan seçeneği tikliyoruz. Gelişmiş klavye sürücüsünü yüklemiş oluyoruz. Fakat diyor ki bunu kullanmak için yeniden başlatma gerekebilir. Devamında ise bu özellik 10 mb. lık yer kaplar host sürücüsünde. Kutucuğu tikleyip next diyoruz.
5-Bu adımda 2 seçenek var. İster ikisi de seçili kalsın ister boş bırakın ben boş bırakıyorum. “Check for updates…” diye başlayan seçenekte Wmware her açıldığın da güncellemeleri kontrol etsin mi ve vmware workstation pro versiyonunda güncellemeleri kontrol ediyor ve yeni yazılım bileşenlerini yükler diyor.
“Help improve VMware…. ” diye devam eden 2. seçenekte ise Vmware workstation pro yu geliştirmemize iyileştirmemize yardım et diyor. Bunu da izin ver sistem bilgilerini ve kullanıcı istatistiklerini bana göndersin diyor eğer seçerseniz. Ben ikisini de boş bıraktım. Next diyoruz.
6-Bu adımda iki tane kutucuk var “Desktop” ve “Start Menu Programs Folder”. Kısayol oluşturacağım bunlardan hangisini seçersek oraya oluşturacak. Boş bırakırsak bir yere kısayol oluşturmaz. Kurulum dosyasından uygulama.exe yi bulup çalıştırıp biz kısayol oluşturabiliriz. Desktop ı tiklersek masaüstüne bir kısayol oluşturur. Start Menu Programs Folder seçeneğini tiklersek başlangıç menüsü program dosyalarına bir kısayol oluşturur. Seçimimizi yaptıktan sonra next diyoruz.
7-Bu adımda yüklemeyi başlatıyoruz. Install’ a tıklarsak yükleme başlar. Back’ e tıklarsak yaptığımız ayarlamaları düzenleyebiliriz geriye dönerek. Cancel dersek yükleme iptal edilir setup.exe den çıkar. Install diyoruz yüklemeyi başlatıyoruz.
8- Bu adımda Finish’ e tıklayarak setup işlemini sonlandırabiliriz. License’ a tıklar isek key girip ürünümüzü lisanslama işlemini kurulum aşamasında yapabiliriz. Ben License’ a tıklıyorum. Lisanslama işlemini tamamlıyorum.
9- Lisans anahtarını girip Enter’a tıklıyoruz. Skip’ e tıklarsak Lisanslama işlemini geçip kurulumu sonlandırmış oluruz. Enter’ a tıklarsak keyimizi kabul ettirmiş ve uygulamamızı lisanslamış oluyoruz.
10-Finish’ e tıklıyoruz ve artık kurulumu sonlandırıyoruz.
11- Bize bir soru soruyor. Wmware’ i kullanabilmek için bazı ayarlamalar değişiklikler yapmam lazım bunun için de sistemi yeniden başlatmam gerekiyor. Yes dersen sistemi ben yeniden başlatacağım, No dersen sen manuel olarak başlatabilirsin diyor. Yes diyip sistemi yeniden başlatıyoruz. Artık VMware’ i kullanabilirsiniz.