Anasayfa / HyperV / HyperV – Manager Kurulumu

HyperV – Manager Kurulumu

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere server ya da client üzerinde sanal makinelerimizi yönettiğimiz HyperV-Manager kurulumunu, Windows Server 2012 R2 üstünde göstereceğim.

Başlamadan önce Windows Server 2012 R2 kurulumu yapmak için tıklayınız.

1- Server Manager’ ı çalıştırıyoruz. Add Roles and Features’ a tıklıyoruz.

 

2- Başlamadan önce belli başlı uyarılar göreceğiz bunlar; administrator hesabında güçlü bir şifre olsun. Örnek; StrongPass2. (büyük harf, küçük harf, rakam ve noktalama işareti 4 ünü bir arada kullanmak güçlü şifre oluşturur.), Ana makinemize statik ip veriyoruz yani elle ip yapılandırması yapıyoruz, en son güvenlik güncellemelerinin yüklenmiş olduğundan emin oluyoruz.

 

3- HyperV Manager servisi bir rol olduğu için, Role – based or feature – based installation seçeneğini seçiyoruz.

 

4- HyperV Manager rolünü yükleyeceğimiz serverı seçiyoruz.

 

5- HyperV seçeneğini seçiyoruz. Kullanmamız gereken yönetim araçları ve özelliklerini ekliyoruz. Add features diyoruz.

 

6- Features’ ları rolü seçtiğimizde eklemiştik zaten burada herhangi bir rol seçmemize gerek yok.

 

7- Burada 2 tane bilgilendirme var yüklemeye başlamadan önce bu sunucuda hangi sanal ağları kullanmak istiyorsanız server üzerinde bu sanal ağları tanımlamalısınız. Bu seçenek bir sonraki adımda çıkacak. HyperV yükledikten sonra HyperV-Manager aracı üzerinden sanal makine oluşturabilir ve yapılandırabilir siniz.

 

8- Burada bir tane sanal switch bir tane de eğer internete çıkışınız var ise fiziksel makinenizin bağlı olduğu ağ kartı üzerindeki ağı seçebilirsiniz.

 

9- Sanal makinelerimizi başka bir HyperV-Manager üzerine taşımak istersek buradan “Allow this server to send and receive live migrations of virtual machines” seçeneğini aktifleştirebilirsiniz. Aktifleştikten sonra taşımayı hangi güvenlik protokolü üzerinden gerçekleştirecek isek onu seçiyoruz.

 

10- HyperV-Manager üzerinde oluşturacağımız makineler, diskler ve makineler ile kurulan disklerin saklanacağı yeri seçiyoruz. Üst kısım disklerin kaydedilme yeri, alttaki kısım ise sanal makinelerimizin kaydedildiği alan.

 

11- Ayarlarımızı bitirdik şimdi yükleyebiliriz. Eğer gerekirse otomatik  yeniden başlatması için kutucuğu seçip install diyoruz.

 

12- Kurulum esnasında bir kere yeniden başlatma yapıyor. Yeniden başlatma dan sonra server manager’ ı açtığımızda başarıyla yüklendiğini göreceğiz.

 

13-HyperV-Manager aracını kullanmaya başlamak için; Server manager üzerinde Tools’ a Hyper-V Manager’ e tıklıyoruz.

 

Hakkında omerfarukaydin

İlginizi Çekebilir

Hyper-V SCSI Disk Bağlantısı

Merhaba arkadaşlar bu yazımızda Hyper-V üzerinden sanal olarak oluşturduğumuz diskleri scsi olarak ekleyeceğiz. scsi olarak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Wordpress Tema indir