Son Yazılar

Trend Micro Deep Security Upgrade

Merhaba arkadaşlar, Bu yazımızda Trend Micro Deep Security upgrade adımlarını anlatacağım. Deep Security Trend Micro tarafından sunucular için özel olarak geliştirilmiş bir üründür. Diğer vendolarda bu ürüne karşılık gelen bir ürün bulunmamaktadır. İlk olarak download center’ dan Manager Windows olarak en üstteki software setup’ı download ediyoruz. Setup çalıştırmadan önce Deep …

Devamını oku »

Trend Micro IMSVA Upgrade

Merhaba arkadaşlar, Bu makalemizde Trend Micro IMSVA Hotfix upgrade nasıl yüklenir? bu adımlardan bahsedeceğim. Bir önceki yazımda Trend Micro IMSVA ilk konfigürasyon nasıl yapılır bunu anlatmıştım. IMSVA’ e tarayıcı üzerinden https://ipadresi:8445 portuyla bağlandıktan sonra upgrade işlemine başlayabiliriz. Trend Micro Download Center üzerinden IMSVA ürününü seçip Product Patch menüsü içerisinden iligli …

Devamını oku »

Trend Micro IMSVA Configuration Wizard

Merhaba arkadaşlar, Bu makalemizde Trend Micro IMSVA Configuration Wizard adımlarından bahsedeceğim. Bir önceki yazımda Trend Micro IMSVA kurulumunu anlatmıştım. Kurulum tamamladıktan sonra IMSVA tarayıcı üzerinden https://ipadresi:8445 portuyla bağlandıktan sonra karşımıza çıkacak olan bu wizardı hep birlikte tamamlayıp teknik olacak IMSVA’ yı hazır hale getirelim, sonrasında ihtiyacımıza göre policy yazarak maillerimizi …

Devamını oku »

Windows Deployment Services Multicast

Merhabalar, Bir önceki yazımızda WDS den bahsetmiştik. Şimdi ise WDS Multicast özelliğinden bahsedeceğim. Örneğin elinizde 30 adet bilgisayar var tek tek approve etmek istemiyorsunuz, hepsi aynı anda başlasın ve aynı anda bitsin istiyorsunuz o zaman multicast özelliğine hep beraber göz atalım. WDS multicasti yapılandırmadan önce WDS servisini windows dağıtmaya hazır …

Devamını oku »

Windows Deployment Service (WDS)

Merhabalar, Bu yazımızda Windows Deployment Servisini ele alacağız. Hep beraber kurup örnek bir ortam oluşturacağız. Windows Deployment servisi ne işe yarar? Örneğin yeni bir firma kuruluyor. Bu firmada 100 adet client var tek tek tüm hepsine işletim sistemi yüklemek yerine ağdan tüm cihazlara windows işletim sistemini dağıtıyoruz ve tek seferde …

Devamını oku »

DNS Secondary Zone

Merhabalar, bir önceki yazımızda Dns root hintslerden bahsetmiştik. Şimdi ise Dns secondary zone dan bahsedeceğim. Bir yapıyı örnek alarak gidelim. Bir şirket lokal DNS kullanıyorlar. Belli başlı Dns kayıtları oluşmuş. Client sorguları her geçen gün artmakta ortamı rahatlatmak adına 2. bir DNS servisi kurup ortama dahil ediyoruz. 2 adet DNS …

Devamını oku »

DNS Root Hints

Merhabalar bir önce yazımızda DNS Forwarders kısmını ele almıştık. Bu yazımızda da DNS Root Hintslerden bahseceğiz. Root Hints Dünya üzerinde internetteki tüm sorguları barındıran yani bir websitesine gitmek istediğinizde size geri cevabı sağlayan 13 adet kök DNS sunucu merkezleridir. Dünya üzerindeki tüm websiteleri ve uzantıları üzerinde barındırırlar. Bir domain adı …

Devamını oku »

DNS Forwarders

Merhabalar geçen yazımızda DNS Zone türlerinden bahsetmiştik. Forwarderlar DNS’ in kendi zone unda bulamadığını başka bir DNS’ e gidip sor dediğimiz ayarıdır. Sırasıyla istediğimiz kadar forwarders ekleyebiliriz. Farklı zoneları tuttuğumuz 2. bir lokal DNS sunucumuz var ise lokal DNS ide gösterebiliriz. Başlamadan önce DNS rolümüzü kurmak için tıklayınız.      …

Devamını oku »

DNS Zone Türleri

Dns sunucuları üzerinde istek yaptığımızda bizi sunucuya ulaştıracak kayıtlar vardır. Bu kayıtlarıda karışıklık olmaması adına zone zone turarız. Örneğin www.aydin.com.tr adresinde DNS sondan başlayarak çözümleme yapar. Bu adres için tr zone’ u altında com zone altında aydin zone bulunmaktadır, bunun altında ise bizi www.aydin.com.tr adresine ulaştıracak www isimli A kaydı …

Devamını oku »
Wordpress Tema indir